06 mei 2019

Gouden Schoolkantine Schaal 2019

Gouden Schoolkantine Schaal 2019

 

Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, dinsdag 16 april, heeft Annouk Welbergen namens het Voedingscentrum de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt aan het Vechtdal College in Hardenberg. Het is de 5e keer dat de school deze onderscheiding heeft gekregen.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in kantine van de school. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit.
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan ...de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Het doel is jongeren in contact te brengen met gezond én lekker eten en drinken. Dat kan hen helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Om de uitreiking van de schaal te vieren zijn met een bijdrage van Vos Catering overal in school dozen met fruit, 1200 fruitspiesjes en kannen met fruitwater geplaatst voor de leerlingen.

Laatste nieuws

Stempelkaart

De Gezonde Schoolkantine Stempelkaart is ingevoerd. Bij aankoop van een gezond product ter waarde van € 0,50 krijgt de leerling 1 stempel. Voor een volle stempelkaart (= 6 stempels) kan een gezond product naar keuze worden uitgezocht.