Opleiding & training

Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van voeding en hygiëne.

Ons Gezonde Schoolkantine Team heeft onlangs deelgenomen aan een training van 6 dagdelen waarbij de volgende onderwerpen aan bod kwamen:
- Ontwikkelingspsychologie
- Effectief communiceren
- Intervisie
- Ontwikkelingspsychologie/achtergronden en stoornissen
- Intervisie volgens incidentmethodiek
- Groepsproces
- HACCP
- Begeleiden bij pubers
- Begeleiden in de groep

Glutenvrij - Wij zijn uitgebreid geinformeerd door Esther Melenberg, coördinator dietetiek van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het ging daarbij m.n. om bereiding van producten, voorkomen van besmetting e.a. zaken. Vanaf januari bestaat de mogelijkheid, zelf meegebracht, glutenvrij brood in de kantine te laten ‘oppiepen’.

HACCP – Levensmiddelen moet je veilig kunnen eten. Daarom is de hygiëne tijdens  het gehele proces een belangrijk aandachtspunt. Evenals de controle op de grondstoffen en het logistieke proces. Het HACCP-systeem helpt hierbij. Hierin zijn de risico’s in kaart gebracht en beschrijven de individuele schakels in de productieketen hoe deze gevaren worden beheerst. De NVWA controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving ervan. Onze medewerkers volgen in het voorjaar een herhalingscursus HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).

De laatste ontwikkelingen – Om voortdurend op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen worden regelmatig beurzen bezocht. De focus ligt daarbij uiteraard op nieuwe gezonde producten.


    Aanbiedingen

    Laatste nieuws

    Stempelkaart

    De Gezonde Schoolkantine Stempelkaart is ingevoerd. Bij aankoop van een gezond product ter waarde van € 0,50 krijgt de leerling 1 stempel. Voor een volle stempelkaart (= 6 stempels) kan een gezond product naar keuze worden uitgezocht.