Stichting Waterwijs

Stichting WaterWijs zet zich in om jongeren te stimuleren meer water te drinken. Het drinken van voldoende water is een belangrijk wapen in de strijd tegen overgewicht. Bovendien is het goed voor het concentratievermogen en de leerprestaties.

Stichting Waterwijs heeft speciaal voor het onderwijs de TENQ-waterkoeler en het bijbehorend multimediale TENQ-platform ontwikkeld voor scholen. De waterkoeler is rechtstreeks aangesloten op het waterleiding en levert gezuiverd,  gekoeld water. De TENQ is onderdeel van de Toolkit Overgewicht van de Gezonde School.  De  waterkoeler staat sinds 2012 in de kantine van het Vechtdal College.

Water is gezond, er zitten geen calorieën in en het tast de tanden niet aan,  zoals sommige frisdranken wel doen. En, niet onbelangrijk, het is gewoon de beste dorstlesser die er is. Een flesje water is dus onmisbaar in de boekentas!

Het Vechtdal College heeft ervoor gekozen het water gratis aan te bieden en dit heeft er mede toe geleid dat er dagelijks vele (eigen meegebrachte) flesjes worden gevuld.

Aanbiedingen

Laatste nieuws

Stempelkaart

De Gezonde Schoolkantine Stempelkaart is ingevoerd. Bij aankoop van een gezond product ter waarde van € 0,50 krijgt de leerling 1 stempel. Voor een volle stempelkaart (= 6 stempels) kan een gezond product naar keuze worden uitgezocht.