De Gezonde Schoolkantine!

Het  Vechtdal College heeft al geruime tijd een gezond en gevarieerd aanbod in de schoolkantine en dat is in 2015 en in 2016 beloond met de Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum!*

De schoolkantine ligt centraal in het schoolgebouw. De balieverkoop vindt plaats tijdens de pauzes en wordt verzorgd door het Gezonde Schoolkantine Team.

Het aanbod bestaat dagelijks uit o.a. broodjes gezond, verse yoghurt met of zonder cruesli en/of vers fruit. Verder zijn er Smoothies (zuivel en vers fruit) verkrijgbaar.  Iedere woensdag wordt er verse soep verkocht. Het Broodje van de maand is iedere donderdag verkrijgbaar.

Om de verkoop van gezonde producten te stimuleren worden deze tegen kostprijs, of zelfs daaronder, verkocht. De wat minder gezonde snacks zijn daarentegen wat duurder.

‘s Maandags wordt de verkoop verzorgd door leerlingen D&C, waarbij zelfgemaakte producten uit de kooklessen worden verkocht.  De docenten houden hierbij rekening met De Gezonde Schoolkantine.

Verder is alles aanwezig wat je in een moderne schoolkantine verwacht, dus ook frisdrankautomaten en snoepautomaten. De samenstelling van het assortiment in onze automaten is geïnspireerd op de richtlijnen van het Handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’.  Er worden ook versgemaakte broodjes gezond in de automaten aangeboden, zodat deze ook buiten de pauzes kunnen worden gekocht.

Sinds een aantal jaren beschikt het Vechtdal College over een TENQ, een automaat waar kosteloos een flesje gezuiverd, gekoeld water kan worden getapt.

Naast gezond wil het Vechtdal College ook graag duurzaam bezig zijn. Daarom maken ze regelmatig gebruik van streekproducten, dat is duurzaam en het versterkt de lokale economie.

Mocht u nog vragen hebben over de Gezonde Schoolkantine neemt u dan a.u.b. contact met ons op.

*Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes en salades) en maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep en snacks). 

Aanbiedingen

Laatste nieuws

Stempelkaart

De Gezonde Schoolkantine Stempelkaart is ingevoerd. Bij aankoop van een gezond product ter waarde van € 0,50 krijgt de leerling 1 stempel. Voor een volle stempelkaart (= 6 stempels) kan een gezond product naar keuze worden uitgezocht.